Cookie voorkeuren
Cookie voorkeuren

Autostoelen  

Van Belle Baby & Kids heeft een groot assortiment aan autostoelen voor kindjes van diverse leeftijden en lichaamslengtes. Alle autostoeltjes die wij verkopen zijn getest onder de meest strenge wettelijke veiligheidsvoorwaarden.

De autostoeltjes zijn ingedeeld in 3 groepen:

Soort     Groep         Gewicht     Leeftijdsindicatie 
 Baby        0+     0 tot 13 kg tot ca. 12 maanden 
 Peuter 1 9 - 18 kg ca. 9 maanden - 3½ jaar
 Kind 2/3 15 - 36 kg ca. 3½ - 12 jaar

Gebruik de handige filterfunctie om de juiste autostoel uit te zoeken en je selectie te verfijnen.

Juiste autostoeltje

Koop een autostoeltje nooit op de groei, maar zorg ervoor dat het stoeltje vanaf het begin goed past bij het gewicht en de lengte van je kind. Het gewicht staat aangegeven op het oranje ECE-keurmerk. Vaak wordt ook de leeftijd aangegeven, maar omdat het ene kind zwaarder is dan het andere, moet je dit vooral zien als indicatie.

Tijd voor het volgende autostoeltje

Als een kind boven de gewichtsgroep van het autostoeltje komt of wanneer het hoofdje boven de bescherming uitkomt, is het tijd om een volgend autostoeltje aan te schaffen. Volg onderstaande richtlijnen om, naast het gewicht, te bepalen of je kind echt toe is aan een grotere stoel. Bij een baby autostoeltje, voor een kind tot circa 12 maanden, is het belangrijk dat de bovenkant van het hoofdje niet boven de rand uit komt. Het streven moet zijn ervoor te zorgen dat het hoofdje altijd binnen de beschermende omgeving van de kuip blijft. Bij een peuter autostoeltje voor een kind vanaf 9 maanden tot circa 3½ jaar, mogen de schouders van het kind maximaal 2 cm boven de bovenste gordelsleuven uitkomen, wanneer de hoofdsteun in de hoogste stand staat. In Europa geldt vanaf 1 maart 2006 dat als een kind groter is dan 150 cm, hij niet langer volgens de wetgeving in een kinder autostoeltje hoeft te zitten. In Nederland, België en in het Verenigd Koninkrijk is de grens echter 135 cm. Let hier op als je op vakantie gaat naar een land waar een hoger maximum geldt. Daar hoort je kind dus tot 150 cm. nog wel in een kinderautostoel te zitten.

I-Size Regelgeving

Wat is i-Size?

i-Size (of UN R129) is de naam van de nieuwste regelwetgeving over de veiligheid van autostoeltjes. Deze richtlijn is sinds juli 2013 van kracht en biedt op verschillende manieren extra bescherming, vooral doordat kinderen minimaal 15 maanden achterwaarts worden vervoerd - in plaats van tot 9 of 12 maanden zoals de voorgaande EU-verordening voorschreef. Door het langer achterwaarts vervoer van kinderen tot 15 maanden zal het aantal gevallen van nek- en hoofdletsel aanzienlijk dalen. Daarnaast bevat i-Size een veiligheidsprestatienorm voor zijdelingse aanrijdingen en gaat het uit van bevestiging van het autostoeltje met behulp van ISOFIX, wat de kans op de foutieve installatie minimaliseert.

I-Size in het kort:

Betere bescherming bij grotere krachten van frontale en zijdelingse botsingen. Veel betere bescherming van hoofd en nek.
Achterwaarts gericht vervoer verplicht tot minimaal 15 maanden.
i-Size-autostoeltjes passen in alle nieuwe i-Size auto’s en in bijna alle ISOFIX auto’s.
i-Size vereist het gebruik van ISOFIX, waardoor de kans op verkeerde bevestiging minder groot is dan bij stoeltjes die met autogordel worden geïnstalleerd.
Indeling autostoelen op basis van lengte, vergelijkbaar met kledingmaten, om eenvoudiger het juiste autostoeltje te kiezen.